Vichyssoise med jordskokker – lekker fransk oppskrift

Hovedrett

Vichyssoise suppe med jordskokk

Ingredienser

4 personer

2 løk, grovhakket
1 fedd hvitløk
2 ss olivenolje
250 g jordskokk, grovhakket
500 g poteter, grovhakket
Ca. 7,5 dl grønnsaksbuljong
Ca. 2,5 dl fløte 13%
Salt og pepper
Topping - f.eks. litt grønt, ristede mandler og eplebåter vendt i litt sitronsaft.

Oppskrift

Fremgangsmåte:

  1. I en suppegryte varmes løk og hvitløk i olivenolje over svak varme til de er klare - de må ikke bli brune.
  2. Tilsett jordskokk, poteter og buljong til det dekker.
  3. La det småkoke i ca. 15 minutter til alt er mørt.
  4. Blend med en stavmikser eller i en blender - vær forsigtig med den varme suppen.
  5. Tilsett fløte, krydre med salt og pepper og varm opp. Juster ev. konsistensen med litt mer buljong eller la suppen stå og småkoke til den er god.
  6. Ved servering kan suppen toppes med litt grønt, ristede mandler og eplebåter.

Bon appétit!

Relaterte produkter