Sjokoladekaker i porsjonsformer – enkel oppskrift fra Pillivuyt

Grilltema: Dessert

Sjokoladekaker

Ingredienser

8 personer

175 g mørk sjokolade
100 g smør
500 g sukker
75 g valnøtter
6 egg
Porsjonsporselensformer 

Oppskrift

Slik gjør du:

  1. Varm opp litt vann i en gryte og bruk som vannbad. Grovhakk sjokoladen, skjær smøret i biter og legg i en stor bolle som tåler varme. Sett deretter bollen i vannbadet. Sett gryten på middels varme, og rør når du ser at det begynner å smelte etter et par minutter.
  2. Ta bollen ut av vannbadet og rør i sukker og lett knuste valnøtter (legg noen til side for å pynte med).
  3. Skill eggeplommene fra eggehvitene.Når sjokoladerøren ikke er varm lenger, men bare lunken, røres eggeplommene i. La det bli temperert.Pisk eggehvitene stive. Rør først litt inn i sjokoladerøren, og vend deretter forsiktig i resten, da dette gir et luftigere resultat.
  4. Fordel røren i porsjonsformer og stek ved indirekte varme i ca. 10 minutter til de har satt seg litt, men de kan gjerne være litt klissete.

Bon appétit!

Relaterte produkter