Sitronpai med brent marengs - fra Pillivuyt

Dessert

Sitronpai med brent marengs

Ingredienser

4 personer

Til mørdeig
125 gram hvetemel
25 gram mandelmel
50 gram melis
75 gram smør
½ egg

Til lemoncurd
50 gram sitronsaft av frisk sitron
60 gram usaltet smør
100 gram sukker
100 gram egg

Til marengs
50 gram eggehvite
50 gram sukker
50 gram melis

Oppskrift

Fremgangsmåte:

Til mørdeig:

  1. Mel, mandelmel, melis og smør eltes sammen, og samles med egget. Sett deigen på kjøl i en time.
  2. Rull ut deigen og kle formen med et tynt lag med deig.
  3. Dekk paien med bakefolie og fyll dem med tørkete ereter/bakekuler.
  4. Blindstek paien ved 175 °C i ca. 10-12 minutter til den er lett gyllen.

Til lemoncurd:

  1. Hell sitronsaft, usaltet smør, sukker og egg i en gryte og kok opp curden ved konstant pisking.
  2. Når curden begynner å koke, ta gryten bort fra varmen.
  3. Sikt curden, og fyll den i den forstekte mørdeigen og sett den tilsiude for å avkjøles.

Til marengs:

  1. Pisk eggehviter stive med et par korn salt.
  2. Tilsett sukker forsiktig, og deretter tilsett melis under pisking.
  3. Pisk egg og sukker seigt i  6 minutter.
  4. Når marengsen er pisket seig, heldes den i en sprøytepose.
  5. Sprøyt små topper av marengs på paien, dryss med melis og brenn marengsen med en gassbrenner.

Bon appétit!

Relaterte produkter