Potetquiche med laks på grill – oppskrift fra Pillivuyt

Grilltema: Frokost

Potetquiche med laks

Ingredienser

6 personer

1 pakke butterdeig
sølvpapir
ev. tørkede bønner til forsteking
½ kg poteter
1 rødløk
50 g smør
250 g laksefilet uten skinn
3 egg
3 ss. kremfløte
krydre med salt og pepper
1 kvist bredbladet persille

 

Oppskrift

Fremgangsmåte:

  1. Rull deigen ut og legg i en grillfast form med kant, eller i porsjons-paiformer. Legg i kjøleskap eller fryser i ca. 20 minutter.
  2. Prikk bunnen med en gaffel og press sølvpapir over. Legg gjerne tørkede bønner på folien, slik at deigen ikke hever seg opp. Stek ved kraftig, indirekte varme i ca. 10 minutters tid, til deigen er noenlunde forstekt. Fjern folien og de tørkede bønnene (bønnene kan brukes til forsteking igjen en annen gang).
  3. Kok potetene møre i lettsaltet vann.
  4. Rødløk skjæres i skiver og mørnes i en kasserolle med smøret ved jevn varme i ca. 2 minutter. Skjær potetene i tykke skiver og laksen i terninger, og fordel i paiformene. Fordel rødløk utover.
  5. Pisk egg og fløte sammen og hell i paiformene.
  6. Krydre med salt og pepper og sett på grillen ved indirekte, middels varme i ca. 15 minutter med grillokket på, til fyllet i quichen har blitt fast.
  7. Dryss med persille og server.

Bon appétit!

Relaterte produkter