Piggvar med sauce vierge - Oppskrift fra Pillivuyt

Grilltema: Forrett av Thomas Alcayaga

Piggvar med sauce vierge

Ingredienser

4 personer

1 stk. piggvar, cirka 800g til 1 kg (eller annen hel flatfisk)
Blandede urter (her f.eks. timian, mynte og bronzefennikel)
1 sitron 
1,5 dl hvitvin
250g salt
400 mel
2 eggehviter
2,5-3 dl vann

Sauce vierge:
3-4 tomater
3 spsk. finthakket koriander
3 spsk. finthakket basilikum
3 spsk. finthakket persille
1,5 dl olivenolje
1 sitron
2 spsk. rødvinseddi

Oppskrift

Fremgangsmåte:​

  1. Rens og skyll fisken godt, fjern evt. hale og hodet. 
  2. Legg fisken i en ildfast form som tåler grill. Topp med urter, sitronskiver, vin, salt og pepper.
  3. Rør sammen salt og mel. Tilsett først eggehvitene, og rør i vann, til det er en tørr deig. Det skal føles fast, men at det er mulig å rulle den ut. 
  4. Rull ut deigen og legg over formen. Skjær av kantene. 
  5. Bag 30-35 minutter på grillen ved mellemhøy indirekte varme. La den trekke 10 minutter før deigen  fjernes, og fisken tas av benet og legges på tallerkenen.

Til sausen:

  1. Grill tomatene på alle sider. De skal kun ha grillstriper, ikke nødvendigvis være gjennomstekte. 
  2. Skjær dem i små terninger  og venn dem i finhakkede urter, olje, sitronskall og rødvinseddik. Smaksett med salt og pepper. 
  3. Ha over piggvaren og pynt eventuelt retten med ekstra friske urter før servering.  

Bon appétit!

Relaterte produkter