Lammelår med rosmarin på grill - oppskrift fra Pillivuyt

Grilltema: hagegrill

Lammelår med rosmarin

Ingredienser

Opskrift til 6 personer

Dette skal du bruge

1  lammelår på ca 1,6 kg
2  kvister med rosmarin
2  hvitløk
1  økologisk sitron
2  dl kyllingbuljong 

salt og pepper

ev. Steketermometer

Oppskrift

Slik gjør du:

1.    Stikk 5–6 dype snitt i låret og press rosmarinen inn.
2.    Legg låret i en grillfast form sammen med de halverte hvitløksfeddene og sitron i store biter. Hell i buljong og krydre låret med salt og pepper.
3.    Sett formen på grillen ved høy, indirekte varme med grillokket på i ca. 15 minutter til låret er brunet.
4.    Skru ned varmen og stek ferdig ved middels varme med grillokket på i ca. 40 minutter. Bruk eventuelt et steketermometer.
5.    Sjekk låret underveis. Tilsett ekstra væske hvis den holder på å fordampe vekk, slik at bunnen hele tiden er dekket med ca. 1,5 cm væske.
6.    La steken stå lunt i minst 15 minutter før du skjærer den i skiver.
 
Bon appétit!

Relaterte produkter