Løksuppe - oppskriften fra Pillivuyt

Forrett av Camilla Drost

Kremet løkseuppe med ostebrød

Ingredienser

4 personer

Til løksuppe:
750 g store gule løk
2 fedd hvitløk
1 teskje timian
½ liter hønsebuljong
2 ss. eplecidereddik
1 dl fløte
havsalt
hvitt pepper

Til ostebrød:
4 skiver daggammelt surdeigsbrød
olivenolie til pensling
salt og pepper
100 gram revet comté

Oppskrift

Fremgangsmåte:

Løksuppe:

  1. Varm opp ovnen til 190 °C varmluft.
  2. Smør et ildfast fat med olje. Halver løkene, fjern det ytterste laget med skall og legg dem i fatet. Skjær enden av hvitløkene, men behold skallet på, og legg dem i fatet sammen med løkene. Bak løkene i 40 minutter, inntil de er bløte og gylne.
  3. Varm opp buljong i en gryte, mens løkene avkjøles litt. Fjern det ytterste skallet fra løken, hvis de virker seige. Smett ut de bløte hvitløkene av skallet. Hell løk og hvitløk opp i gryten. La buljong og løk koke i 10 minutter, slik at smakene blandes. Tilsett fløte og eplecidereddik, og kok opp.
  4. Hell suppen i en blender, eller blend den med en stavmikser, til den er bløt og kremet. Smaksett suppen med salt og pepper. Hold suppen lun, mens ostebrød tilberedes.
  5. Server suppen i skåler med ostebrød som tilbehør.

Ostebrød:

  1. Varm opp ovnen til 225 °C varmluft.
  2. Pensle brødskivene med olje, og legg dem i et ovnfast fat. Bak dem i 5 min, inntil de er lett gylne.
  3. Krydre brødene med salt og pepper.
  4. Fordel osten på brødskivene og sett dem tilbake i ovnen i 1-2 minutter, til osten har smeltet.
  5. Serveres med løksuppen.

Bon appétit!

Relaterte produkter