Hummer Benedict - oppskrift fra Pillivuyt

Forret

Hummer Benedict

Ingredienser

2 personer

2 egg
1 spsk. hvit eddik
2 spsk. smør
1 fedd hvitøk, finsnittet
150 g fersk spinat, renset
1-2 kokte lune hummerhaler uten skall (1/2 hummerhale rekker) , avhengig av størrelse.
1 engelsk muffin eller sandwichbrød
1,5 dl hollandaisesaus
Litt frisk sitron, salt og pepper

Oppskrift

Fremgangsmåte

Til posjerte egg:

  1. Kok ca. 1 liter vann i en kasserolle, og tilsett eddik.
  2. Knekk ett egg i hver sin kopp.
  3. Hell ett egg av gangen i det kokende vannet og saml hviten med en skje
  4. Når det første egget har samlet seg, skal vannet ha en nytt oppkok før det gjentar med det andre egget.
  5. Når begge eggen er samlet, skal de simre (posjere) i 3 minutter.
  6. Ta opp eggene og legg i en skål med kaldt vann,  rens bort eventuelle trevler.

Til spinat:

  1. Smelt smøret i en panne og varm snittet hvitløk uten at det bruner.
  2. Tilsett spinat, og vend det i pannen til det er lunt, tilsett salt og pepper.  
  3. Ta av platen, legg hummerhaler på og hold det lunt.


Til hummer benedict:

  1. Rist en engelsk muffin eller et sandwichbrød.
  2. Lun hollandaisesauce – smaksett med litt sitronsaft, salt og pepper.
  3. Fordel spinat på de ristede muffinsene eller brødet og anrett hummerhalene (eller deler av dem) og det posjerte egget på spinaten – tilslutt heller man den lune hollandaisesausen over.

Bon appétit!

Relaterte produkter