Gresskarsuppe - Oppskrift fra Pillivuyt

Hovedrett av Yvonne Landin

Gresskarsuppe med grillet brød

Ingredienser

4 portioner

500 g butternutgresskar (ca ½ gresskar)
1 st sjalottløk
½-1 st chili
1 st hvitløksfedd
10 g smör
5 dl grønnsaksbuljong
2½ dl fløte
salt og pepper

Topping:
1 dl mandelflak
evt. tørket chili

Gratinert brød:
4 st brødskver
20 g smør
1 dl revet ost
1 st hvitløksfedd
1 ss persille
salt

Oppskrift

Fremgangsmåte:

Topping:

  1. Rist mandelfak i en tørr panne.

Suppe:

  1. Grovhakk løk og chili.
  2. Riv eller finhakk hvitløk.
  3. Skrell og fjern kjernene på gresskaret, og skjær gresskaret i mindre biter.
  4. Ha grønnsakene i en gryte og fres dem myke med smør.
  5. Tillsett buljong og kok på lav varme i ca 15 minutter.
  6. Mikse suppen og tilsett fløte, la den få et oppkok.
  7. Smaksett med salt og pepper, hell suppen i skåler og topp med mandler og evt. chili etter ønske.

Brød:

  1. Sett ovnen på 175 grader grill.
  2. Press hvitløken og rør sammen med romtemperert smør, finhakket persille og salt.
  3. Smør hvitløkssmøret på brødskivene, topp med revet ost og gratiner i ovnen i ca 5-10 minutter til osten har smeltet og de har blitt litt gylne. 
     

Bon appétit!

Relaterte produkter