Salat
Chèvre chaud salat
-
Ingredienser
-
Sennepsvinaigrette:
2 ss dijonsennep
1 dl hvitvinseddik
3-4 dl. vindruekjerneolje, eller en annen nøytral olje
Litt salt og pepperChèvre-krutonger:
16 baguetteskiver, ristet
1 rull chèvre
Litt frisk timianSalat:
1 stk. friséesalat, klargjort
½ stk. julesalat, klargjort
1 stk. hjertesalat, klargjort
1 stk. sjalottløk (eller annen type løk), fintsnittet
-
Oppskrift
-
Fremgangsmåte:
- Pisk vinaigretten sammen - gjerne med en stavmikser. Rør først sennep og vineddik sammen. Mens du pisker, tilsettes oljen litt etter litt i en tynn stråle til dressingen er emulgert. Hvis den blir litt for tykk, kan du justere konsistensen med litt vann. Smak til med salt og pepper.
- Slå på grillen i ovnen.
- Fordel chèvren på de ristede baguetteskivene, sett på en stekeplate og dryss med litt timian. Gratiner chèvrekrutongene til de er gylne - hold øye med dem og snu gjerne platen etter et par minutter.
- Vend salat og løk sammen med en passende mengde sennepsvinaigrette og fordel med chèvrekrutongene i noen boller. Krydre gjerne en ekstra gang med litt salt og nykvernet pepper.
Bon appétit!
Relaterte produkter