Pillivuyt - fransk kvalitetsporcelæn siden 1818
"FRANSK KVALITETSPORSELEN"

I 1818 kjøpte en ung sveitsisk mann, Jean Louis Richard Pillivuyt, en gammel murstensfabrikk midt i hjertet av Frankrike i en landsby nær vinområdet Sancerre. Sammen med sin sønn Charles Pillivuyt, skapte de historie.

Jean Louis Richard hadde store planer da han overtok den gamle murstensfabrikken i landsbyen Foëcy. I stedet for at produsere mursten satset han stort og ville produsere porselen til det franske kjøkken og det bedre borgerskapet.

Porselensfremstilling var en avanseret prosess, men fabrikkens unike lokasjon ga de beste forutsetninger for å produsere porselen av en helt spesiell kvalitet. Treet til opvarming av ovnene fant de i skogene i Sologne-regionen, som var like i nærheten. De mange floder og kanaler i Sancerre ga vann til produksjonen og var viktige transportveier. Bergarten kaolin var det også lett å få tak i og dette er hovedingrediensen i porselen.

Med enorm vilje og pågansmot overkom Jean Louis noen tøffe oppstartsår og allerede i 1823 vant Pillivuyt sin første designpris i New York. I 1830, da hans eldste sønn Charles ble 20 år ble han medeier av porselensfabrikken.
I 1854 startet Charles Pillivuyt en ny fabrikk i Mehun-sur-Yèvre, en landsby 5 km fra Foëcy som ligger ved siden av Canal de Berry. Her ligger Pillivuyt fabrikken den dag i dag.
 

Holdbar kvalitet i verdensklasse

Helt fra begynnelsen av har det alltid vært Pillivuyts filosofi å skape vakkert og holdbart porselen. Et håndværk som oppfyller de høye kvalitetskrav som både profesjonelle kokker og private matelskere har både på kjøkkenet og rundt spisebordet.
Det har gjort Pillivuyt til porselen av en helt spesiell støpning. Porselen som er skapt i samarbeide med de beste og mest lidenskapelige kokker innen deres fag. Porselen som lever opp til de høyeste standarder når det gjelder funksjon, holdbarhet og design.
Porselenet fremstilles av feltspatporselen med et høyt innhold av feltspat og kvarts. Det er fabrikkens unike porselensmasse som sammen med en ekstrem hard glasur gjør porselenet ekstra motstandsdyktig mot støt og slag.
Alt porselen fra Pillivuyt har et eget stempel i bunnen, dette er fabirkkens kvalitetssikring og din garanti for at porselent oppfyller de kvalitetskravene som Pillivuyt har stilt i generasjoner.