Only Deco Love - Katarina Dima

Katerinas tips til et minimalistisk høstbord

Katerina Dima er en arkitekt, fotograf og kreativ stylist som bor i Oslo.  Hun er kjent for sine fremragende fotografier som gir liv til hennes visuelle historier i hennes blogg, Only Deco Love. Hun inspirerer sine lesere med de daglige livshistorier, interiør design, reiseliv, ideer og produkter som hun elsker. Med sitt unike syn og vitenskap skriver hun om trender og nyheter i designverdenen fra etablerte merker til lovende designere. Finn henne på Instagram @onlydecolove hvor hun daglig deler historier fra sitt hjerte så vel som på hennes blogg Only Deco Love.

 

For meg er høsten ikke bare et tegn på at høsten er kommet, men en herlig tid for sammenkomster. Jeg gleder meg alltid masse til middager innendørs med venner, og planleggingen er allerede i gang. Noe av det morsomme med å være middagsvert er å dekke bordet, og i dag har jeg veldig lyst til å dele noen tips med dere om hvordan man pynter et minimalistisk høstbord. Den elegante Pillivuyt Plissé serien passer perfekt til utseendet jeg har i tankene så jeg har valgt å bruke det som pynten midt på bordet.

  • Ofte er et av de vanskeligste valgene å velge riktig fargepalett. Som regel ender jeg med å bruke hvitt når det kommer til servise fordi det er lett å dekorere og det passer til hvilken som helst stil, uansett hvor tradisjonelt, minimalistisk eller impulsivt den er. 
  • Bordløpere og linduker definerer bordets areal, men hvis du har et vakkert bord er det ingen grunn til å skjule det under stoff. Faktisk så synes jeg et minimalistisk servise ser enda mer praktfullt ut på et trebord. Dessuten er det så mye enklere å tørke opp søl. Plassér hvite servietter mellom tallerkenene for å gi en varm og inviterende følelse.
  • Selv en minimalistisk sammensetning trenger regler og struktur. En stor dekorasjon midt på bordet hjelper med å definere plasseringen av serviset men pass på at den ikke er så stor at den tar vekk fra designplanen. Jeg foreslår å bruke en stor glassvase, som ikke bare gir et sterkt inntrykk, men som også er gjennomsiktig og lys, så den ikke blokkerer til resten av bordet.
  • Jeg er veldig glad i blomster, og til min minimalistiske plan til borddekking har jeg valgt noen sennepsfargede (veldig høstlig) og arrangert dem in den store vasen. Hvis du ønsker, kan du også legge en stilk til gjestene på hver tallerken eller noe annet som representerer høsten for deg. Jeg la kastanjer i toppskålene i stedet. På denne måten kommer det litt av naturen på bordet uten at det er overveldende.
  • Har du et lite bord som meg? I så tilfelle, gjør som jeg har gjort og ha alle ekstra tallerkener og kopper synlig på en hylle ved siden av bordet. Dette gir en mer intim følelse og det er lettere å skifte servise etter at middagen er ferdig. Jeg har alltid kaffeserviset nært. Nordmenn elsker å drikke kaffe etter middag og det blir så mye lettere å dekke til et nytt bord etter å ha spist. Pillivuyts Plissé-serien er nydelig og akkurat som med bordet mitt, liker jeg ikke å skjule det. 

 

 

 

 

Se flere Pillivuet produkter til borddekking her