Ikoniskie hanker
"IKONISKE HANKER"

Det tradisjonsrike ligger i håndverket, som utføres på vår fabrikk i Frankrike, hvor all porselen fra Pillivuyt produseres.

Våre suppeskåler med løvehoder som hanker er et av våre eldste og mest ikoniske produkter, og lik som da den ble laget, er den femdeles håndlaget, helt fra formen støpes, til løvehodene settes på.

Det tar 10 dager å lage en suppeskål fra begynnelse til slutt, og kun noen få medarbeidere på fabrikken lærer å mestre den vanskelige teknikken. Den spesielle porselensmassen og harde brendingen, gjør at skålen varer livet ut, og kanskje går videre til neste generasjon.

"Dekk på med løvehoder"

Mille Emilie Vilmar, dansk interiørstylsit som driver bloggen SonomaSeven, har dekket på med våre ikoniske suppeskåler. Her får du Milles tips til en lekker bordekking med Pillivuyt:

Friske blomster eller grønne grener er et must! Det skaper liv og dufter herlig. F.eks. kan du bruke en artisjokk som "blomst", de er veldig skulpturelle og er så flotte når de springer ut.

Sørg for å holde deg til få farger, da det lett kan bli ”rotete” med for mange farger. Jeg holder meg gjerne til to-tre farger innenfor samme nyanser.
 
Tenk utradisjonelt når det kommer til pynt på bordet og ta i stedet med din personlighet til bordet. Du kan jo droppe duken, og kun bruke lette tekstilservietter. Bruk fantasien og la glassflasker, glasskrukker, syltetøyglass o.l. være vaser og lysestaker. Det gir et rustikt og personlig preg til bordekkingen og det gjør det levende og uhøytidlig.
Et håndlaget ikon blir til
Få et liten titt inn på fabrikken og se hvordan suppeskålen med løvehoder blir laget.
Afspil
Suppeskål nr. 2, hvit 10 cl Ø6,5cm
Suppeskål nr. 4,5, hvit 50 cl Ø12,5cm