Paier | Pillivuyt
"PAIER"
Paier med uendelige muligeter
Det er tid for å høste sensommerens og høstens fantastiske frukter og grønnsaker. Epler, plommer, rødbeter og fiken er modne og klare til å bli brukt i maten.  En klassisk eplepai er alltid en vinner, men en pai med fiken, eller plommer er også utrolig godt.

Paien som både er bløt og sprø passer med masse deilig fyll, til en lunsj, aftens, eller som dessertpai. Det er veldig lett å lage en vegetar pai, som smaker himmelsk med alt det grønne som denne årstiden har å by på.

Vi elsker paier
Hos Pillivuyt elsker vi paier. Derfor var de vi som som skapte den første paiformen med den sjarmerende bølgede kanten, for over 100 år siden.

Pillivuyt har solgt over en million av de klassiske runde paiformene, som siden starten alltid har vært kjent som den eneste riktige paiformen å lage paier i. Hos Pillivuyt er vi stolte av vår ikoniske design som har inspirert utallige porselensprodusenter gjennom tidene med sin lekre og innbydende form. 
Error executing template "Designs/Pillivuyt/Paragraph/ProductSpotboxList.cshtml"
System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object.
  at CompiledRazorTemplates.Dynamic.RazorEngine_0d7b73b10e1142fb9d752aa2a8e17d8d.Execute() in E:\Dynamicweb.net\SolutionsCustom\pillivuyt.net.dynamicweb-cms.com\Files\Templates\Designs\Pillivuyt\Paragraph\ProductSpotboxList.cshtml:line 23
  at RazorEngine.Templating.TemplateBase.RazorEngine.Templating.ITemplate.Run(ExecuteContext context, TextWriter reader)
  at RazorEngine.Templating.RazorEngineService.RunCompile(ITemplateKey key, TextWriter writer, Type modelType, Object model, DynamicViewBag viewBag)
  at RazorEngine.Templating.RazorEngineServiceExtensions.<>c__DisplayClass16_0.b__0(TextWriter writer)
  at RazorEngine.Templating.RazorEngineServiceExtensions.WithWriter(Action`1 withWriter)
  at Dynamicweb.Rendering.Template.RenderRazorTemplate()

1 @inherits RazorTemplateBase<RazorTemplateModel<Template>> 2 @using Dynamicweb; 3 @using Dynamicweb.Frontend; 4 @using Dynamicweb.Rendering; 5 @using Dynamicweb.Ecommerce.Products; 6 @using ThuesenJensen.Logic.Helpers; 7 8 9 <section class="productlist"> 10 <div class="slick slick--triple"> 11 @{ 12 var i = 1; 13 14 foreach (var prod in GetLoop("Item.Products")) 15 { 16 var selectedProductValue = prod.GetString("Item.Products.ProductLink"); 17 var showProductOnPageID = Pageview.Area.Item["ShopPageId"].ToString(); 18 var product = Product.GetProductById(selectedProductValue.Replace("p_", "").Replace(":", "")); 19 i = i + 1; 20 21 if (product != null) 22 { 23 var productLink = "/Default.aspx?Id=" + showProductOnPageID + "&GroupID=" + product.DefaultGroup.Id + "&ProductID=" + product.Id; 24 25 if (product.IsActive) 26 { 27 var productImageUrl = "/Files/Images/product_images/" + product.Number + ".png"; 28 29 <div class="slick__entry"> 30 <div class="contentblockbox contentblockbox--product-simple @(i % 2 != 0 ? "contentblockbox--lightgray": "") text-center"> 31 <h5 class="contentblockbox__productname">@product.Name</h5> 32 <div class="contentblockbox__productimage"> 33 <a href="@productLink" class="imagehandler" data-src-xs="@productImageUrl" data-alt="@product.Name"> 34 <noscript> 35 <img src="http://placehold.it/100x100" alt="@product.Name" /> 36 </noscript> 37 </a> 38 </div> 39 <div class="contentblockbox__bottom"> 40 <a href="@productLink" class="btn btn-primary">@prod.GetString("Item.Products.ProductLinkLabel")</a> 41 </div> 42 </div> 43 </div> 44 } 45 } 46 } 47 } 48 </div> 49 </section>
 • Oppskrift
  Løkpai med Gruyère
  Vis opskrift
  Oppskrift til 4-6 personer
  Ingredienser

  Paiform Ø25 cm

  Til paideig
  300 gram hvetemel
  150 gram usaltet smør, hardt
  1 tsk. havsalt
  13-16 spsk. kaldt vann

  Til fyll
  750 gram rødløk
  2 fedd hvitløk
  2 spsk. smør
  1 tsk. timian
  1 spsk. sherryeddik
  3 egg
  200 gram creme fraiche, 38 %
  150 gram revet gruyère ost
  Havsalt og pepper

  Pynt: brønnkarse, eller annen urt.

  Oppskrift

  Fremgangsmåte:

  Til paideig:

  1. Skjær smøret i terninger . Hell mel i en bolle og smuldre i smøret i melet. Tilsett isvann litt av gangen, og rør rundt med en skje. Tilsett kun så mye kaldt vann at deigen kan samles med ett lett trykk. Hvis deigen begynner å bli varm, må du sette bollen inn i kjøleskapet, inntil deigen har blitt kald igjen.  Form deigen til en kule og dekk med et rent kjøkkenhåndkle. La deigen hvile i minimum 30 minutter i kjøleskapet.
  2. Rull ut deigen på en meldrysset flate, inntil den er 5 mm tykk, og ha den over i en paiform på 25 cm i diameter. Skjær til kantene på deigen slik at den stikker ut 1 cm over kanten av formen.. Press kantene godt inn til kanten av paiformen.
  3.  Prikk deigen med en mens gaffel, og la den hvile i 30 minutter på kjøl
  4. Forvarm oven til 200 °C. 
  5. Dekk paibunnen med et stykke bakepapir, og fyll bunnen med bønner/ ris. Blindstek  paibunnen i 20-25 minutter. Fjern bakepapir og bønner/ris så fort  kantene begynner å få farge, etter cirka 20 minutter. Stek paibunnen i ytterligere 5 minutter, inntil paibunden begynner å se tørr ut og kantene er gylne.

  Til fyll:

  1. Lag ferdig fyllet mens paien blindstekes; Skrell løken og skjær dem i tynne skiver. Press og finhakk hvidløksfeddene. Ha i 2 spiseskjeer smør i en panne og brun løk, hvitløk og timian. Ha i sherryeddik etter et par minutter og la det simre til løkene er møre ca - 10-15 minutter. Smaksett med havsalt og pepper.
  2. Ha i egg, creme fraiche, revet gruyère, ½ tesskje salt og pepper. Rør sammen lett med en gaffel.
  3. Fordel løkene over paibunnen og hell over eggeblandingen.
  4. Stek paien i 35 minutter ved 200 °C, inntil eggeblandingen har satt seg.
  5. Pynt paien med et par kvister brønnkarse, eller annen urt.

  Bon appétit!

  Tips: Du kan lage to paier og fryse den ene. Hvis du vil fryse paien, settes den i fryseren etter at fyllet er fordelt i paibunnen  (steg 3). Med paiform fra Pillivuyt, kan den tas direkte fra fryser og settes inn i en varm ovn. Steketiden er da 45-50 min på 200 C°.

 • Oppskrift
  Plommepai
  Vis opskrift
  Oppskrift til 4-6 personer
  Ingredienser
  1 porsjon mørdeig el. 1 pk. ferdig paideig.     
  ca. 750 g plommer
  125 g sukker el. rørsukker
  1 spsk. potetmel
  1 egg til pensling 
  litt hakkede mandler
  evt. litt flormelis 
  evt. cremefraiche el. vaniljeis
   
   
  Oppskrift

  Fremgangsmåte:

  1. Sett ovnen på 200 °C.
  2. Rull ut deigen litt større enn formen du skal bruke. Legg deigen i formen og skjær bort kanten. Spar restene av deigen i kjøleskapet til strimler. Sett formen i fryser elle kjøleskap i 10-15 minutter, så blir deigen bedre å steke.   
  3. Ta ut stenene av plommene, skjær dem i grove kvarte stykker og legg dem i en skål. 
  4. Bland sukker og potemel med plommene og lag strimler av resten av deigen. Fyll plommene i fatet, fordel strimlene over og press godt sammen i kantene. Sett gjerne paien tilbake i fryser eller i kjøleskapet i 10-15 minutter.
  5. Før steking- pisk egget sammen med litt vann, pensle deigen og dryss med mandler. 
  6. Bak paien i 20-25 minutter til deigen er sprø og gylden. La paien få avkjøle seg litt og dryss over litt siktet melis tilslutt. 
  7. Server gjerne med cremefraiche eller en god vaniljeis.

  Bon appétit!

 • Oppskrift
  Pai med rødbeter, geitost og timian
  Vis opskrift
  Oppskrift til 4-6 personer
  Ingredienser

  Til paideigen:
  300 gram hvetemel
  150 gram usaltet smør
  1 tesskje havsalt
  13-16 spiseskje iskaldt vann

  Fyll:
  1 løk
  2 fedd hvitløk
  750 gram rødbeter
  1 teskje tørket timian
  1 spisekje balsamico eddik
  3 egg
  250 gram creme fraiche, 18%
  1 teskje havsalt
  100 gram fersk gjeteost, etter egen preferanse
  Brønnkarse og fersk timian til pynt

  Oppskrift

  Fremgangsmåte:

  Til paideigen:

  1. Skjær smør i terninger 1x1 cm. Hell melet i en stor bolle og smuldre smøret i melet. Tilsett kaldt vann, litt av gangen, og rør rundt med en skje. Tilsett bare så mye vann slik at deigen kan samles med et lett trykk. Hvis smøret begynner å bli varmt setter du bollen i kjøleskapet til det er kaldt. Form deigen til en kule og dekk til med et håndkle. La deigen hvile i minimum 30 minutter i kjøleskapet.
  2. Deigen rulles ut på et meldrysset bord inntil den er 5 mm tykk og kan vendes over i en paiform på 25 cm i diameter. Skjær til kantene på paien slik at de stikker ut 1 cm over kanten på formen. Brett kantene og press dem godt inn i kantene på paiformen. Prikk deigen med en gaffel og la den hvile i minimum 30 minutter – gjerne 1-2 timer. Da det vil hjelpe deigen med å holde sin form.
  3. Varm ovnen til 200 C. 
  4. Dekk paibunnen med et stykke bakepapir og fyll paien med bønner/ris. Blindbak paibunnen i 20-25 minutter; Fjern bakepapir og bønner/ris når kantene begynner å få farge etter ca 20 minutter. Stek paibunnen i 5 minutter til bunnen begynner å se tørr ut og kantene er gyldne.

  Til Fyllet:

  1. Lag fyllet mens paien blindbakes; skrell rødbetene og skjær dem i tynne skiver på 1-2mm. Finhakk løk og hvitløk. Bryn løk, hvitløk og timian i 2 spiseskjeer olivenolje. Når løkene er bløte tilsett rødbetene, balsamico eddiken og 1 teskje salt. Stek i 10-15 minutter til rødbetne er møre. 
  2. Ha egg i en bolle og tilsett creme fraiche, ½ tsk salt og pepper. Rør eggenblandingen lett med en gaffel.
  3. Fordel rødbetene over paibunnen og hell over eggeblandingen. Fordel geitosten over paien. Pynt evt. med et par kvister timian på toppen. Stek paien i 30-35 minutter ved 200 C inntil eggeblandingen har satt seg.
  4. Pynt gjerne paien med et par kvister brønnkarse.

  Bon appétit!

 • Oppskrift
  Quiche med squash og gulrot
  Vis opskrift
  Oppskrift til 6 personer
  Ingredienser

  min. 300 g utkjevlet mørdeig
  1 pose tørkede bønner eller bakekuler (til forsteking av paibunn)

  1-2 squash
  2-3 gulrøtter
  8 egg
  8 dl kremfløte
  3 kvister frisk estragon og/ eller timian
  ca. 100 g revet ost, Gruyère eller Emmentaler
  salt og pepper

  Mandolinjern eller kraftig potetskreller til å lage lange, brede grønnsaksstrimler med.

  Oppskrift

  Fremgangsmåte:

  Sett ovnen på 220° C.

  1. Legg mørdeigen i paiformen, press godt ut i kantene og skjær av overflødig deig. Prikk bunnen med en gaffel, dekk deigen tett til med aluminiumsfolie og sett i fryseren i ca. 10 minutter.
  2. Hell de tørkede bønnene i paiformen og forstek i ca. 15 minutter. Hell ut bønnene, fjern folien og stek videre i et par minutter til deigen er ferdigstekt. Skru deretter ovnen ned til 185° C. 
  3. Skyll squashen og gulrøttene og skjær av endene. Skjær i tynne strimler på mandolinen. Strimlene skal ikke komme opp over paiformen. De må kanskje deles i to eller skjæres til. Start fra kanten og fordel strimlene i paiformen til den er full.
  4. Visp egg og fløte sammen, krydre med salt og pepper og hell over grønnsakene.
  5. Plukk fra hverandre krydderurtene, hakk dem lett og dryss over sammen med osten. Stek i ovnen i ca. 40 minutter eller til den er gyllen og fast. Snu på paiformen et par ganger under stekningen, så quichen blir jevnt stekt.

  Bon appétit!