Bryllup
"TIL BRYLLUPET"

Et vakkert dekket bord er et veldig viktig  element til den store dagen, og det krever ofte mye tid og planlegging å velge fargetema, blomster og det rette porselenet.

Det vakre bordet skaper den romantiske intime stemningen og setter rammene for en fantastisk bryllupsmiddag og fest.

Pillivuyt lager porselen til hverdag og livets store høydepunkter. Vi har mange lekre serier som alle lager et elegangt og personlig bord. Enten du velger klassisk, organisk , eller moderne, så har vi porselenet til deres store dag.

En gave for livet

Porselen fra Pillivuyt er også en fantastisk bryllupsgave, som vil bli elsket resten av livet. Vårt vakre Plissé servise er kalssisk og elegant og passer inne alle interiører og stiler. Porselen fra Pillivuy er utrolig  holdbart og tåler mye bruk, det  kan derfor gå i arv til kommende generasjoner. Perfekt porselen, som brudeparet kan samle på i mange år fremover.
Plissé tallerken flat, hvit Ø28cm
Bourges etasjefat hvit Ø16,5/20/24cm H29cm
Plissé tapasfat hvit L24cm B12cm
  • Oppskrift
    Bagt piggvar med erter
    Vis opskrift
    Oppskrift til 4 personer
    Ingredienser

    4 porsjoner pigghvarfilet (eller lignende fisk)
    Litt olivenolje
    Salt og pepper

    1 liten løk, finhakket 
    400 g frosne erter
    1 dl grønnsaksbuljong
    Litt sitronsaft
    1 ss smør 

    Ca. 2 dl lun hollandaisesaus
    Frisk dill

     

    Oppskrift

    Fremgangsmåte:

    1. Sett ovnen på 175 °C.
    2. Brett fisken sammen og legg på et fat med en bit bakepapir i bunnen. Pensle med litt olje og krydre med salt og pepper.
    3. Stek fisken i ovnen i ca. 10 minutter til den begynner å bli litt fast.
    4. Varm løken raskt opp i oljen, uten at den får farge. Tilsett erter og buljong og la det småkoke under lokk i et par minutter.
    5. Mos ertene govt med visp eller stavmikser, rør i smør og krydre med sitronsaft, salt og pepper.
    6. Server fisken på erterne, fordel hollandaisesaus og dill over.

    Bon appétit!

  • Oppskrift
    Biff tournedos med svampe
    Vis opskrift
    Oppskrift til 4 personer
    Ingredienser

    Ca. 600 g indrefilet
    Litt olivenolje
    8 skrelte sjalottløk
    Salt og pepper

    500 g blandet og klargjort sopp 
    Rosmarin
    2 vårløk, finhakket

    Ca. 3 dl rødvinssaus

    Kan serveres med grønn salat og poteter 
     

     

    Oppskrift

    Fremgangsmåte:

    1. Sett ovnen på 165 °C.
    2. Brun kjøttet i litt olje i en stekepanne som kan settes i ovnen.
    3. Tilsett sjalottløk og krydre med salt og pepper.
    4. Set stekepannen i ovnen og stek kjøttet ferdig i ca. 8-12 minutter til kjernetemperaturen er 50 °C, eller til kjøttet begynner å bli litt elastisk når du trykker på det med en finger.
    5. Når det er ferdig tas stekepannen ut. Løft kjøttet opp så det ikke fortsetter å steke, men hold det varmt sammen med løken.
    6. Vent minst 10 minutter - gjerne lenger - f.eks. mens forretten blir servert.
    7. Soppen ristes raskt i litt varm olje. Krydre med rosmarin, finhakket vårløk, salt og pepper.
    8. Varm opp sausen og skjær kjøttet opp til fire tournedos. Server med løk og sopp.

    Bon appétit!

  • Oppskrift
    Krydret eplekake med luftig ostekrem
    Vis opskrift
    Oppskrift til 12-14 pers.
    Ingredienser

    4 egg, str. M/L
    300 g brunt sukker
    2,5 dl solsikkeolje
    300 g hvetemel
    1 tsk. cake factor (Mill & Mortar) kakekrydder. 
    2 tsk. bakepulver
    4 epler, revet med skall
    50 g valnøtter
    50 g mandler 
    50 g hasselnøtter 
    50 g hasselnøttflak

    Ostekrem:
    1/2 god vaniljestang
    200 g melis
    140 g mykt smør
    225 g nøytral kremost
    1-2 spsk sitronsaft

    Tillegg til pynt:
    Spiselige blomster. Pynt med rød skogsyre

    Oppskrift

    Dette er en stor kake til ca. 12-14 personer. Lag halv porsjon hvis du har en klassisk paiform (24 cm i diameter). Nøttene kan unnlates, eller erstattes med dine favorittnøtter, 150 g av samme slag.

    Fremgangsmåte:

    1. Pisk egg og brunt sukker til eggedosis, pisk inn solsikkeoljen, litt etter litt.
    2. Bland alle de tørre ingrediensene og sikt over i eggedosis, og bland det forsigtig inn.
    3. Bland i revet epler og grovhakkede nøtter.
    4. Hell deigen i en smurt paiform (33 cm). Dryss hasselnøttflak over kaken og sett i ovnen på 175 grader varmluft i ca 45-50 min. La kaken avkjøles i formen.
    5. Del vaniljestangen på langs, og skrap forsiktig ut vaniljekornene med en kniv. Bland dem med litt av melisen. 
    6. Pisk vaniljesukker, melis og smør til en lys kremet masse. Pisk kremosten i smørblandingen. Pisk kun til den er blandet, ellers piskes kremosten i stykker og kremen vil skille seg.
    7. Ha i sitronsaften
    8. Ha kremen i en sprøytepose med en stor stjernetipp.
    9. Lag en krans av ostekremrosetter langs kanten.

    Bon appétit!