Pillivuyt er skabt i samarbejde med franske kokke
"PORSELEN AV EN SPESIELL STØPNING"

Gjennom nesten 200 år har Pillivuyt produsert porselen av høyeste kvalitet midt i hjertet av Frankrike. Det utspringer fra den lille byen Mehun-sur-Yèvre som ligger ca. 250 km syd for Paris. Her går håndverket i arv fra generasjon til generasjon.

Allerede på begynnelsen av 1900-tallet knyttet Pillivuyt tette bånn til den franske kokkestanden. Baseret på behov og ønsker fra de dyktige kokkene er porselenet fra Pillivuyt i dag blitt et symbol på godt håndverk- laget til både kjøkkenet og til bordet.
I dag er Pillivuyt en av de eldste og mest annerkjente produsenter av porselen i verden og det er samarbeidet med de professionelle kokkene som er ryggraden og sjelen i det Pillivuyt porselen vi kjenner og bruker i dag. Det er porselen av en helt spesiell støpning. Skapt av ildsjeler med lidenskap for mat.
De sterke båndene til det franske kjøkken, og de høye kravene til funksjonalitet, kvalitet og design gjør porselenet fra Pillivuyt til et unikt stykke håndverk. Et håndverk som går i arv fra generasjon til generasjon på den franske fabrikken.

Veien fra ovnen til bordet

Før porselenet fra Pillivuyt lander på ditt kjøkken og settes frem på bordet, har det vært gjennom en lang prosess. Det har blitt behandlet, designet og brendt med en dedikasjon, presisjon og kjærlighet for å gi deg det sterkeste og beste porselenet.
Pillivuyts porselensmasse inneholder blant annet råmaterialer som kaolin, leire, kiseljord, feltspat, aluminiumoxid og kvarts, som lages på hemmelige oppskrifter.
Fremstillingen går i korte trekk ut på at porselensmassen bearbeides og filtreres i kraftige maskiner, hvor urenheter siles ut samt det meste av vannet.
Første brending varer ca. 16 timer og foregår ved 1.000 °C. Andre brending varer mellem 19 og 27 timer ved opp til 1.400 °C. Den høye varmen gjør det mulig å oppnå hvite, blanke og uporøse produkter av perfekt kvalitet. Brendingen ved de høye temperaturene er avgjørende for porselenets styrke og ovnene er sammen med porselensblandingen, en vital del av produksjonen. De nyeste og mest moderne ovnene er bygget og installeret i 2003, men flere av ovnene har vært aktive siden begynnelsen.
På fabrikken i Mehun-sur-Yèvre blir det brendt 22.500 stykker porselen daglig.

Pillivuyt
Opplev arbeidet på Pillivuyts fabrikk i Mehun-sur-Yèvre, Frankrike.
Play