Kanelsnurrer – oppskrift på kanelboller – fra Pillivuyt

Grilltema: Brunsjgrill

Kanelsnurrer

Ingredienser

8 personer

Til deig:

1 dl melk
100 g smør
1 ss. sukker
1 knivsodd salt
50 g gjær
2 egg
400 g mel

Til kanelsmør:

100 g mykt smør
100 g brun farin eller rørsukker
2 ts. kanel
25 g smør til å smøre formen med

Oppskrift

Slik gjør du:

  1. Melken varmes opp med smør, sukker og salt til den er lunken.
  2. Gjær smuldres i en stor bolle, og den lunkne melken piskes sammen med gjæren til den er oppløst. Det ene egget røres i (det andre er til å pensle med), og mel tilsettes litt etter litt til deigen er elastisk, uten å være klissete. La deigen heve tildekket i omkring 30 minutter.
  3. Rør sammen kanelsmøret: Mykt smør, sukker og kanel røres sammen til en jevn konsistens.
  4. Deigen deles i to og rulles ut til firkanter på størrelse med en liten langpanne, men tykke nok til at kanelfyllet kan smøres på. Fordel forsiktig det myke kanelsmøret jevnt utover, bortsett fra de siste par centimeterne helt nederst på deigen, som er nødvendig for å lukke rullen sammen.
  5. Rull fra toppen og nedover.Skjær i skrå skiver, ca. 1 cm tykke. Fordel deigen i to smørsmurte, grillfaste former.
  6. Pisk sammen det siste egget og pensle de små kanelsnurrene. Sett fatet på grillen ved høy, indirekte varme med grillokket på.
  7. Stek i 10 minutters tid, til de er ferdigstekte.

Bon appétit!

Relaterte produkter