Lekre retter i form: Få inspirasjon med Pillivuyt

Grilltema: Strandgrill

Dorader med lime og hvitvin

Ingredienser

4 personer

4 små dorader eller ørret
4 trespyd
1 lime
1-2 dl hvitvin
4 ss. olivenolje

Til pesto:
½ bunt fersk koriander eller persille
1 fedd hvitløk
100 g kasjunøtter
60 g revet parmesan
ca. 1 dl olivenolje
salt og pepper

Oppskrift

Slik gjør du:

  1. Vask korianderen, rist av vannet og plukk bladene av stilkene hvis de er grove.Legg koriander og de øvrige pestoingrediensene i en foodprosessor og bland sammen i korte intervaller av gangen.
  2. Juster eventuelt konsistensen med litt ekstra olje, og smak til med salt og pepper.
  3. Fyll pesto i fiskenes buk og lukk med et spyd. Fordel fiskene i en grillfast form sammen med lime skåret i skiver.
  4. Hell i hvitvin til bunnen er dekket, og hell olje over fisken.
  5. Krydre med salt og pepper og sett på grillen ved høy, indirekte varme i ca. 30 minutter med grillokket på, til kjøttet er fast og slipper bena.
  6. Server med en gang.

 

Bon appétit!

Relaterte produkter